Oma oppimistyyli

Oletko koskaan pysähtynyt ajattelmaan, miten opit parhaiten? Jokaisella meistä on oma henkilökohtainen oppimistyylimme, joka perustuu moniin osatekijöihin.

Ensimmäinen oman oppimistyylin osatekijä on vallitseva havaintokanava. Tietoa havaintokanavien suhteesta oppimiseen ja omasta vallitsevasta kanavastasi saat tekemällä havaintokanavatestin.

Oppimistyylitestin avulla saat lisätietoa omasta oppimistyylistäsi.

Oppijana kehittyminen

Opiskelutaitoja voi oppia ja oppijana voi kehittyä! Tämän testin avulla saat tietoa siitä, miten voit kehittyä oppijana. Mitä tehokkaammat ovat opiskelutaitosi, sitä vaivattomampaa opiskelu on. Verkko-opon sivuilta löydät menestyvän opiskelijan huoneentaulun. Mitä vinkkejä voit ottaa siitä omaksesi?

Eikö aikasi riitä opiskeluun? Aikavarkaan määrittelytesti auttaa sinua selvittämään, mihin aikasi häviää.

Luki-Luukas on lukemisen ja kirjoittamisen erityisvaikeuksista kärsville oppijoille suunnattu harjoitussivusto.

Ylen Oppiminen -sivustoilta löydät monenlaista materiaalia oppimisen tueksi. Jos olet abi, abitreeneissä voit valmistautua ylioppilaskirjoituksiin.

Oppimisstrategia

Oppimiseen vaikuttaa henkilökohtaisen oppimistyylin lisäksi myös käytössä oleva oppimisstrategia. Oppimisstrategiaa käytetään uuden tiedon hankinnassa, tiedon käsittelyssä ja tiedon mieleen palauttamisessa. Oppimisstrategia ei ole muuttumaton, vaan se mukautuu tehtävän ja tilanteen mukaan. Jos tunnet oman oppimisstrategiasi, voit myös tarvittaessa muuttaa sitä!

Oppimisstrategiat jaetaan kahteen eri ryhmään: pintasuuntautuneeseen ja syväsuuntautuneeseen oppimisstrategiaan. Pintasuuntautunut opiskelija raapaisee vain tiedon pintaa ja keskittyy ymmärtämisen sijasta ulkoa opetteluun. Kokeen jälkeen hän unohtaa opiskelemansa. Syväsuuntautunut opiskelija puolestaan porautuu asioiden ytimeen, ottaa selvää, kyseenalaistaa asioita ja pyrkii selvittämään asioiden laajemmat yhteydet. Syväsuuntautunut oppija opiskelee ymmärtääkseen, eikä tyydy vain toistamaan oppikirjan kertomia asioita. Testaa täällä, mikä on sinun käyttämäsi oppimisstrategia!